Olen vuosia kärsinyt koko kropan kiputiloista.  Välillä on parempia aikoja ja sitten taas näitä huonompia.  Myös migreeni on ollut ystäväni koko aikuisikäni. 
Kärsin jo lapsena usein voimakkaista päänsäryistä.

Olen havainnut parhaan hoitovasteen tulevan terveellisellä ruualla ja elämäntavoilla ylipäänsä. Ketoruokavalio vei mennessään tasan vuosi sitten. Aiemmin olin kyllä ollut vähähiilihydraattisella ruokavaliolla ja mm. laihduttanut kymmeniä kiloja sen ruokavalion avulla. 

Näiden ruokavalioiden yhteinen nimittävä tekijä on niiden ravintorikkaus ja sokerittomuus. 
Paitsi karkkien muodossa, myös muun pullan, pastan ja hötön. 

Ollessani herkkä moneltaosin , on myös kroppani tällainen. Se ilmoittaa hyvin herkästi jos olen kohdellut sitä kaltoin. 

Olen päättänyt aloittaa taas kuuriluontoisesti paastoilun ja ketoilun/vhh:n. Siitä tulee yksinkertaisesti vain niin hyvä olo.

Olen miettinyt usein, että ovatko kipuni fibromyalgiaa,  mutta tutkimuksiin en ole jaksanut lähteä. Olen ajatellut sen niin, että diagnoosilla ei ole merkitystä- vain sillä kuinka elää mahdollisimman täyttä elämää ilman kipuja.  

Irtisanoutumiseeni suuri vaikuttava tekijä oli yleisen jaksamisen ohella, fyysinen tilanteeni. 

Raskasta ruumiillista työtä tehneenä ja kaksi lasta synnyttäneenä ja hoitaneena 152 cm pitkä kroppani on ollut melkoisen kovilla.  

Ymmärsin, että tilanteeni on niin vakava, että ammatinvaihto on edessä. On järjestettävä elämä niin, että pystyy toimimaan ja pysymään terveenä. Niin hyvin kuin suinkin mahdollista. 

Ketoruokavalio oli viimekeväänä/kesänä mullistava kokeilu.  Se oikeastaan laukaisi koko tämän suuren elämänmuutoksen. 

Ketoruokavaliosta tullut selkeä, tyyni ja keskittynyt olotila auttoi yhtäkkiä näkemään asiat selkeästi. Outo sumuisuus ja väsynyt,  stressaantunut olotila häipyi ja yhtäkkiä tiesin mitä minun tulee tehdä.  

Sitä olotilaa lähden jälleen tavoittelemaan.
Tarkoitukseni on olla tällä ruokavaliolla niin pitkään kuin hyvältä tuntuu, ehkä vain kuukauden tai kaksi. Aika näyttää. 
Raportoin täällä varmasti aiheesta jatkossa. 

 Odotukset on korkealla, tiedän lähestulkoon kuinka hyvä vaikutus tällä on.