Se poimii mansikat ,joka lähtee pellolle ämpärin kanssa.
Jos jää kotiin odottelemaan ei saa mitään. Kukaan ei tee asioita meidän puolesta.
Jos haluat kirjoittaa. Kirjoita. Kukaan ei tuo sun nenän eteen valmista kirjaa, joka on sinun kirjoittama.
Jos haluat laulaa. Laula. Kukaan ei voi sinun puolesta laulaa. 
Jos rakastat maalata, tanssia, soittaa haitaria. Tee niin. 


Kukaan ulkopuolinen ei voi tietää sinun sielua ja ruumista ravitsevia asioita ja tuoda niitä valmiina nenän eteen kannettuna.
Tee niitä asioita joista nautit. Ja tuo ne ilmi. 


Jokaisella on omia skilssejä ja kykyjä. Ihan jokainen on hyvä jossain. Se oma juttu täytyy vaan hoksata. Joskus saa käyttää puolet elämästään sen tajuamiseen kuka on ja mistä nauttii. Mitä osaa ja mikä ei ole oma juttu.

Sen selvittämiseen tosiaan kannata uhrata aikaa ja vaivaa.
Varsinkin jos tuntuu, että missään ei ole mitään mieltä ja elämästä on täysin kadonnut maku. Itselläni sen selvittämiseen meni 33 vuotta. 

Mikään ei ole sen tyydyttävämpää kuin tehdä sellaisia asioita, joita rakastaa. Se tuo elämään merkityksen. Sinulle merkityksen. Olemassaololle tarkoituksen. 

Uskon että elämäntarkoitus on löytää se oma juttu. Omat intohimon kohteet. 


Olen suunnattomasti ihaillut aina ihmisiä,  joilla on tämä. Että miten voikin joku ihminen olla niin syttynyt vaikka lentokoneista.  Tai miten mahtava tyyli jollain on. Että joku on niin oma itsensä ja löytänyt sen oman intohimonsa. 


Tällaisista ihmisistä huokuu jotain tosi kaunista. Sellaista varmuutta,  janoa elämää kohtaan.
 He ei ole millään tavalla harmaita, tylsiä,  toivottomia. Heillä on silmissä tuike ja syy herätä joka aamu tähän mielettömyyteen jota elämäksi kutsutaan.Ihailen valtavasti tällaisia ihmisiä. Ja haluan itse olla samanlainen. 


Voi kuinka usein tunsin toivottomuutta,  kateutta siitä että toiset tyyliin syntyy tänne kitara kädessä tai balettitossut jalassa. 
Ei se niin mene. Minulla itsellänikin on syntymästä saakka ollut tiettyjä ominaisuuksia ja kykyjä, jopa syntymälahjoja.  Ne täytyy vain huomata.


Ehkä ne on niin osa sinua ja niin lähellä, ettet aivan itsekään ole tajunnut, että ei kaikki osaa esimerkiksi soittaa sitä harppua. Tai edes halua.
Nämä omat kyvyt ja lahjat ja mielenkiinnon kohteet täytyy vain kaivaa esiin. Huomata ja hyväksyä. 


Nimenomaan ne Sinun , ei jonku toisen. On turha kadehtia että joku osaa jotain ja haluta samaa. Jokaisen täytyy löytää se oma juttu , oma henkilökohtainen taivas. Joka täyttää sut äärimmilleen.

Mun intohimo on tämä kirjoittaminen, laulaminen ja luonto sekä sen ympärille rakentuva bisnekseni.  Mun ihan oma juttu on löytynyt,  se mitä olen koko elämäni etsinyt. 

Ja se on mieletöntä.