Muutamme ensikesänä maalle mieheni edesmenneen papan taloon. Tällähetkellä meillä on omistusasunto Jyväskylässä.

Olemme pohtineet ja pyöritelleet mitä teemme asuntomme suhteen ja aina kallistumme sille kannalle että haluamme pitää asuntomme. Olemme alkaneet ajatella sitä entistä enemmän sijoituksena.

Sen sijaan ,että vuokraisimme asunnon vakituisesti yksityishenkilölle olemme pohtineet vakavasti kalustetun asunnon vuokraamista esimerkiksi yrityksille ja erilaisille työporukoille.

Myös airbnb vuokraus kiinnostaa ja ainakin kesän osalta olemme ajatelleet lähteä kokeilemaan millaista tuottoa voimme asunnolla saada. (mikäli koronatilanne hellittää)

Tässä on myös ensimmäinen  tuleva työni yrittäjänä, asuntosijoittajana ja vuokranantajana.

Sesongin ulkopuolella hommataan sitten vuokralaiset pidemmällä vuokrausajalla.

Olen pidempään jo haaveillut tämmöisestä ja nyt on hyvä hetki lähteä kokeilemaan . Asunto jokatapauksessa jää tyhjilleen.

Yksi iso haaste tässä on, koska muutamme itse 160 km:n päähän asunnosta. Jos kuitenkin ajattelen, että vietän normaalissa palkkatyössä 8h+työmatkat niin olen valmis kokeilemaan kuinka tämä onnistuu. Ainakin kesän ajan kun asunto on airbnb käytössä.

Erilaiset hostauspalvelut on myös yleisiä airbnb piireissä,eli palkata luotettava henkilö tarkistamaan asunto ja esimerkiksi täydentämään wc-paperia ja huolehtimaan että asunto on valmiina seuraavalle majoittujalle. Monesti näitä tekee sellainen henkilö,jolla on itselläänkin airbnb asuntoja.

 

Avainten luovutukseen on myös olemassa erilaisia älylukkoja,avainkaappeja ym. joita hyödyntämällä majoittumisesta tehdään vaivatonta niin vieraalle, kuin majoittajalle.

Ei se ota jos ei annakaan ja tekemällä oppii. Sillä asenteella otan ensimmäisen askeleen tällä saralla. Jos totta puhutaan,en oikein malttaisi enää odottaa kesään.

Inspiraatiota olen saanut mm Joonatan Voltin blogista, Katja Meriläisestä sekä Rosita Juurisesta joka on hypännyt oravanpyörästä oman elämänsä ohjaksiin ja kirjoittanut kirjan Toimistosta travelleriksi,sekä pitää Matkaopas vapauteen blogia.

Olen myös lukenut lukemattomat määrät artikkeleita goglettamalla niitä netistä, sekä airbnb:n sivuilta.