• Robin Falckin suunnittelema , Nesteen kanssa yhteistyössä tehty Nolla cabin. 
  • Ruotsissa suosion saavuttaneita 72 hours mökkejä alla ⤵️

Idea leirintäalueeseen syntyi lasimökeistä ,joita on rakennettu nyt paljon esimerkiksi Lappiin ja pohjoisen hiihtokeskuksiin. 
Aloin tosissani sydän pamppaillen tutkimaan aihetta ja etsimään kaiken mahdollisen tiedon. Yhdessä vaiheessa olin jopa suunnittelemassa tätä majoitustoimintaa Rukalle ja Syötteelle. Olin yhteydessä metsähallitukseen ja eri tahoihin jotka auttoivat minua eteenpäin suunnitelmissani. Unelma ja tahtotila oli niin suuri. 


Oikeastaan aika käänteentekevää oli, kun näin ensimmäisen kerran jutun ja kuvat ns. ”Nolla-mökeistä ”. Ne on Robin Falckin suunnittelemia nollapäästöisiä , kolmion mallisia mökkejä ekologiseen luontomatkailuun. 
Innostuin hirveästi tästä ideasta. Silloin ekan kerran aloin miettimään mielessäni Salamajärven kansallispuistoa, koska se on lähellä tulevaa kotiamme ja asuinpaikkaamme. 


Ideat jäi muhimaan ja hautumaan. Käytin varmaan kymmeniä, ellen satoja tunteja etsien tietoa ja soitellen ja lähetellen viestejä eri tahoille. 
Yksi vaihtoehto meillä oli myös rakentaa tämä leirintä-alue ihan kansallispuiston alueelle, kauniiseen niemenkärkeen joka on kaavoitettu matkailuyritystoimintaa varten. 
Taas palloteltiin ideoita eri henkilöiden kanssa ja sain erinomaista palvelua metsähallitukselta,  kaavoitusinsinööriltä ja jopa kunnanjohtajalta. 
Tarjottiinpa mahdollisuutta lähteä yrittäjäksi oppilasravintolaan tai caravaaniparkkiin. Nämä kuitenkin kohteliaasti tyrmäsin heti ensi istumalta. Tiesin mitä haluan ja mihin tähtään.


Meillä oli ollut kokoajan varalta varattuna kansallispuiston läheisyydestä rantatontti, jota kävimme katsomassakin.  Lopulta päädyimme hankkimaan tämän tontin koska kansallispuiston alueelle rakentaessa tontille olisi pitänyt rakentaa esimerkiksi kunnon tie ja selviteltyäni tämän kustannuksia hanke kaatui siihen. 


Eipä hätiä mitä. Ajattelimme pitkällisen pohdinnan jälkeen että rakennamme ns. omalle rantatontille paikan joka palvelee sekä meitä itseämme, että matkailijoita. Kansallispuistoon on matkaa vain 10 km. Lisäksi tontiltamme kulkee Peuranpolku niminen 150 km pitkä retkeilyreitistö ja muutenkin sijainti on erinomainen. Se on kotimme läheisyydessä. Saimme tontin erittäin edullisesti.


Nolla mökit maksaa 30 000€/mökki ja tämä on valtava summa. Sain kuitenkin ajatuksen lähteä kehittämään ideaa ja esimerkiksi Ruotsissa on ollut suosittu nyt tämmöinen 72 hours konsepti. Lasimökkejä keskellä luontoa, joiden taataan rentouttavan täydellisesti matkailijat.  
Näitä on sitten jo huomattavasti edullisempi lähteä toteuttamaan.  

Luontomatkailun ollessa tällähetkellä erittäin trendikästä , on luovuus lähtenyt monellakin valloilleen. Perinteisen Campingin ja telttailun rinnalle on kehitelty astetta luksuksempi ”Glamping”, joka tarkoittaa siis leiriytymistä ns. luksusteltoissa.  Tämäntapaisissa kuin nämä postaukseen liitetyt kuvat.

Moni kuluttaja on mukavuudenhaluinen ja kaipaa jotain erilaista ja tavallisuudesta poikkeavaa. Siihen kysyntään haluan omassa toiminnassani vastata.

 

Mitä olet mieltä tämmöisestä Glampingistä, tai onko termi sinulle entuudestaan tuttu? Houkuttelisiko sinut luontoon näin ihana majoitusvaihtoehto?