Onneksi on Pinterest. 🙏 Se on ihan kullanarvoinen etsiessä ideoita. Meidän luontomatkailuyrityksessä on nimenomaan luonto pääosassa. Haluan tarjota vaan mahdollisimman mukavat puitteet retkeilyyn. Että hekin joilla on kynnys lähteä luontoon, tuntevat olonsa mukavaksi.

Tärkeintä on mukavat ja hyvät sängyt, siisti huussi ja käytännölliset peseytymispaikat ja ruuanvalmistusvälineet. Haaveillaan että saatais tontille ainakin jonkinlainen laavu,jossa on hyvät tarvikkeet. Muurikat ja nokipannut ja halsterit ym..

Tontilla kaadetaan jonkin verran puita, niin katsotaan mitä niistä voi tehdä. Ainakin jonkinlaiseen nuotiopaikkaan voi niitä hyödyntää.

Unelmissani on, että meillä retkeillä voi myös talvella, mutta siihen vaaditaan sitten jo hieman enemmän kokemusta. Nukkumisaitta joka on suunnitteilla soveltuu pääasiassa kesäkäyttöön, mutta kyllähän tosiretkeilijät yöpyy ihan laavuilla, kodissa ja autiotuvissa jotka yleensä on kylmiä.

Toki kamiinalla ym. saa sitten lisää lämmitystä. Kunnon talvimakuupussi ja varusteet niin pärjää vallan mainiosti jos erähenkisyyttä löytyy. Tämä on ihan kustannuskysymys- toki rakennettais kunnon jykevä hirsimökki, mutta sellaiseen ei nyt ole tällähetkellä varaa.