Kesäkuu on jo ihan nurkan takana. Tarkalleen ottaen tasan viikon päässä. Mieheni lähtee jo ensiviikolla talolle tekemään remppaa setänsä kanssa. Hänen kymmenen vuoden työura samassa firmassa päättyy kolmen päivän kuluttua.

Muutos vaatii meiltä kaikilta paljon. Molemmat ollaan irtisanouduttu vakituisista töistämme ja lasten tuttu koulu, kaverit ja kuviot vaihtuvat uusiin. Haluan kuitenkin suhtautua tähän muutokseen positiivisin mielin ja ajatella, että muutos tekee meille kaikille varmasti hyvää.

Luulen, että lapsia kasvattaa monella tavoin muuttaa maalle ja sopeutua erilaiseen elämänmenoon. Tutusstua uusiin ihmisiin ja huomata, että kavereita on kaikkialla. Kun on avoin mieli ja hyvä asenne niin pärjää missä vaan.

Odotan tosi paljon sitä, että lapset pääsee lähemmäs luontoa täältä kerrostalosta. Torpan ovelta pääsee Perhonjoelle uimaan, kalastamaan ja vaikka kumiveneellä leikkimään. Pihalle saadaan kauan haaveissa ollut trampoliini.

Mökkitontti tulee tutuksi ja oma järvi rantoineen ja metsineen.  Kuinkahan ruskettuneita ja järvivedellä kyllästettyjä mahdammekaan olla kesän lopulla?

Tonttiasiat on saatu sille mallille, että kolme rakennusta on valikoitunut ja rakennuslupa on vireillä. Saamme jo aloitusluvan kesäkuun aikana, vaikka virallinen lupaprosessi kestää pidempään. Voi tätä byrokratian juhlaa mikä rakentamiseen liittyy. Olen saanut vihiä, että siihen kaavailtaisiin kevennyksiä ja hyvä niin. Varsinkin, kun haaveissa on laajentaa meidän toimintaa ja lisätä majoituskapasiteettia niin tämmöinen uudistus olisi enemmän kuin tervetullut.

Tontille valikoitui pieni, erillinen rantasauna, Lillevillan aitta majoituskäyttöön , sekä grillikota. Myös ulkohuussi rakennetaan toki.

Luulen, että haasteekseni muodostuu erityisesti se, että maltan. Kaikkea ei tarvitse saada heti ja kesä se on ensivuonnakin. Talvirakentaminen onnistuu kyllä myös, mutta toki toivomme että saamme nämä rakennukset mahdollisimman pian valmiiksi ja matkailijoiden käyttöön.

 

Katsotaan kuinka ahkeria ja osaavia olemme. Tässä kun on ensikertalaiset asialla, niin ei osaa yhtään sanoa kuinka suoriudumme. Se selviää sitten aikanaan. 🙂